Българският спорт се обедини в подкрепата си към Кубрат Пулев за битката тази вечер срещу Антъни Джошуа. „Мач Телеграф“ потърси редица спортни звезди на България, които от страниците на вестника вдъхнаха кураж на Кобрата в този толкова важен двубой. Родните спортни звезди са убедени, че използвайки богатия си опит, Пулев може да шокира света и да поднесе една от най-големите сензации в бокса. Никой не си прави илюзии, че ще е лесно срещу шампиона Антъни Джошуа, но всички са убедени, че шансове за топ боксьора ни има.

„Кубрат знае откъде идва и накъде отива. Работил е за този момент през цялата си кариера. Целеустремен, дисциплиниран и смел – това е Кобрата. Всички ще му стискаме палци, дано да зарадва България и да донесе поясите у нас. Ще му е много трудно, това е повече от ясно. Ще се бие на територията на своя противник, няма да има български фенове в залата и като цяло доста неща ще са срещу него. Той обаче е много силен психически и ще ги преодолее тези тежки моменти. Изобщо, Кубрат показва характер въпреки всичко и всички. Той е достоен българин", коментира олимпийската шампионка Румяна Нейкова.

„Самото достигане до този двубой от страна на Кубрат Пулев вече е грандиозно събитие. Ако пък вземе, че спечели, това ще е нещо невероятно. Първият път срещу Кличко не успя, дано сега да е неговият момент. Дано да шокира света. Ясно е, че ще му е много трудно. Срещу себе си има голям шампион, мачът ще е в Англия, пред британски фенове... Но Кубрат чака този ден през целия си живот и ще даде най-доброто“, заяви шефът на борбата Христо Маринов.

"Истината е, че мач за световна титла при най-тежките в професионалния бокс е огромно събитие, което се наблюдава от целия свят. Аз също проявявам голям интерес и най-вероятно ще се съберем спортисти тук, на Белмекен, където водя подготовката си и ще гледаме мача заедно. Самият Кубрат беше тук да тренира преди седмици и се засякохме няколко пъти на тренировка. Виждам желанието му и устрема към световната титла, така че му пожелавам успех. Където и да има проява българин, независимо в кой спорт или сфера, ще го подкрепям", сподели №1 в света в кануто Станилия Стаменова.

"Гледам бокс най-вече заради Кобрата и главно, когато той се бие. Ще съм пред телевизора и в събота, както го гледах и срещу Владимир Кличко преди 6 години. Надявам се да успее да спечели срещу Джошуа, защото ако имаме българин шампион по бокс, ще е нещо наистина страхотно. Това ще е невероятна реклама за страната ни и за българския спорт като цяло. Харесва ми, че Кобрата е силно националистически настроен и винаги в интервютата му България е на първо място. Желая му късмет, стискаме палци, не само аз, а и цяла България. Подготвен е, мотивиран е, от клиповете се вижда, че тренира здраво. Всичко е в неговите ръце", коментира пък волейболният национал Светослав Гоцев.

Галерия